• Luana Soares

Drömmer du om att köpa ditt eget hus? Jag har svaren här!

[I betalt samarbete med Sverigekredit]

Jag har fått många frågor på bloggen nyligen om hur man kan få ett lån för att köpa ett hus i Sverige. Ett bostadsköp är en stor investering som de flesta av oss behöver låna till. I ett samarbete med Sverige Kredit har jag här en step-by-step, vad man ska tänka på när man ska ta lån. Vad är ditt drömhus? Är det ett hus? Eller en lägenhet? en villa i staden eller i ett hus på landet? Det här är frågorna som många av er kan ha. Jag är väldigt nöjd med vår lägenhet i staden, men jag har drömt mycket med ett hus i skärgården, att fly när staden gör mig få stressad.


Hur gör man, när man behöver låna pengar få att köpa boende?

Det spelar ingen roll om det är ett hus, en lägenhet, sommarstuga eller annan fastighet som man ska köpas. Vad man måste tänka på det är... om det är bostadslån, huslån, bostadsrättslån och villalån.


Det är finns många step att tänka på, och på den här processen måste man läsa mycket och hitta den bästa kredit. Så först det är viktig at skapa en budget för bostadsköpet. Innan du på allvar börjar leta efter din drömhus behöver du veta vad budgeten för att en köpa bostad är, och också hur mycket kostar det på andra marknad, typ och du vill köpa hus i stan. Men i vilken område? Är det finns skillnad i priset? etc... Då måste man ha en budget, typ hur mycket du vill spendera på att köpa din drömhus, och satsa på det. Min tips det är att göra en mood board, så då börjar du planera hur du vill ha din lägenhet, samtidig det gör dig inspirerade. Det också viktig att alla tänka på dina inkomster och utgifter, samt eventuellt sparande, hur mycket kan du betala för det, till exempel. Din inkomst kan vara din lön, pension eller studiestöd. Räkna allt du spendera pengar på, typ som el, försäkring, allt som du betalar varje månad, få du måste veta hur mycket pengar du har på slutet av alla dina räkningar.


Det är också viktig at jämför bolåneräntor, för ett bostadsköp är en stor investering. Då måste du var säker att du hitta den bästa optionen till dig. Att jämföra bolåneräntor innan du beslutar dig för vilken långivare du ska välja. När du har beslutat allt, så rekommenderar jag dig att titta på bolån här. Eftersom de har en steg för steg-guide som hjälper dig i den här processen. Jag önskar dig mycket lycka till att få din drömboende!


Kram,

Luana.

0 comentário

Posts recentes

Ver tudo