• Luana Soares

Bästa VPN för Sverige 2021

(I betalt samarbete med VPN Portalen)Vad är VPN?

VPN är et engelskt begrepp som står för Virtual Private Network. På svenska kallas det kort och gott för ett virtuellt privat nätverk. Detta koncept har verkligen tagit Sverige med storm eftersom det medför ett enormt antal fördelar. Ett VPN kan nämligen förse dig med många tjänster på en och samma gång.


De funktioner som vi hittar på ett VPN är till exempel säkerhet i form av kryptering, borttagning av geo-blockering så att du kan se innehåll från andra länder, och inte minst en ökad integritetsnivå när du surfar på nätet. Som nämnt får du alltså allt detta på en gång, och du behöver inte köpa separata prenumerationer för att kunna ta del av dessa funktioner.

Det finns extremt många VPN-tjänster i världen, och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Vi har granskat många tjänster och valt de 11 bästa VPN-tjänsterna baserat på olika faktorer. Vi har bland annat betonat säkerhet, integritet, loggningspolicy, servervolym, hastighet och anslutningsstabilitet, användarvänlighet, pris, kompatibilitet med Netflix och svenska TV-kanaler, och liknande.

Vi har granskat många tjänster och valt ut de 11 bästa VPN-tjänsterna för Sverige baserat på olika faktorer.


Fördelarna med VPN

Anledningen till att VPN har blivit så populärt under senare tid är naturligtvis att det har ett antal fördelar. Här kommer vi att nämna tre av de största fördelarna du får genom att använda en VPN-tjänst.

VPN för säkerhet på nätet:

Svenskar är, som alla andra, utsatta för cyberattacker. Även om vi kan ha antivirusprogram och andra försiktighetsåtgärder på plats uppstår problem med jämna mellanrum. Ett VPN gör å andra sidan det svårare för hackare att komma ikapp med tanke på att trafik från din dator omdirigeras via en annan server.

Detta gör det svårare för hackare, och även regeringen, att spåra din aktivitet på nätet. Den senare punkten är varför VPN-tjänster är så populära i auktoritära regimer där regeringen övervakar befolkningen.

VPN för att undvika geo-blockering:

Svenskar tillbringar timmar framför TV-skärmen varje dag. Men de klassiska TV-kanalerna är inte längre nödvändigtvis de som folk tittar på. Ofta tittar vi på bland annat streamingtjänster som Netflix. Med ett VPN kan vi öppna upp innehåll från dessa tjänster utomlands.

Du kan till exempel titta på amerikanska Netflix via ett VPN, där urvalet är oändligt mycket bättre än i Sverige. Vänder man på det kan du även titta på svenskt innehåll om du är utomlands, vare sig du är på semester, studerar eller arbetar. Det finns många som saknar sitt hemland!

Ökad sekretess med VPN:

Det sista uppenbara med en VPN är att du ökar din sekretess online. Hemsidor, tredje parter, och i vissa fall vem som helst kan se exakt vad du gör online. Men om du arbetar via en annan IP-adress, och därmed en annan server, blir det mycket svårare att se.

Integritet har dessutom fått en riktig skjuts de senaste åren, och det var just detta som var utgångspunkten för tillväxten av VPN. Om du vill skydda din integritet online finns det få verktyg som utför det här jobbet bättre än vad ett VPN kan göra.


Läsa mer på https://vpnportalen.se/svt-play-utomlands - kan varmt rekommendera!


Kram,

Lulu.

0 comentário

Posts recentes

Ver tudo